הקדמה:הספורט הוא עיסוק הפנאי הגדול והפופולרי ביותר בעולם והוא תוכן מרכזי מאוד של עולם התקשורת.תחרויות הספורט הן תחום מעורר עניין ומושך מאוד ואנו רואים זאת בתוכניות ובשידורי טלוויזיה. בנוסף, הפקתן קלה מאוד וזולה יחסית. לתחרויות הספורט קיימת קבוצת צופים נאמנה מאוד ויש בה קהל מעריצים רחב. בתחרויות אלו משתתפים ומככבים גיבורים מפורסמים ונערצים.בשידורי תחרויות הספורט יוצרים מתח ודרמה בשידור חי ומצלמים זאת בצורה יפה ומושכת וכך קהל הצופים מתרחב ומתעצם.
עם הזמן, הספורט הפך לתופעה התרבותית, החשובה, המתפתחת והמרכזית ביותר בתקופתנו. יחד עם זאת, מוסדות הספורט צברו עוצמה פוליטית, כלכלית ותרבותית משמעותית.
כתבה הקשורה לספורט וכלכלה:
הקשר בין ספורט וכלכלה הוא משמעותי מאוד. על מנת לקיים משחקים ותחרויות ספורט דרושה השקעה רבה אשר מצריכה רווח כספי לא קטן, בעיקר למדינה המארחת את המשחקים האולימפיים. מהמדינה המארחת נדרשת השקעה רבה של סכומי עתק בפיתוח תשתיות, סכומים גדולים ומשמעותיים מאוד אשר משתנים במידה רבה משנה לשנה. לדוגמא: הסכום של המשחקים האולימפיים בלונדון בקיץ 2012 היה 14.6 מיליארד דולר ובבייג'ינג הסכום הגיע ל-44 מיליארד דולר. נוסף על כך, משחקי החורף שנערכו בסוצ'י נחשבים למשחקים האולימפיים היקרים ביותר בהיסטוריה משום שהושקעו בהם 50 מיליארד דולר.
בכתבה הנ"ל, כתוב "ב-118 השנים שמאז שובם של המשחקים האולימפיים, היה גידול עצום במספר המשתתפים, במספר ענפי הספורט וכנגזרת מכך, גם בהשקעה הנדרשת לשם קיום המשחקים." לפי ציטוט זה אפשר להסיק שככל שיש יותר משתתפים, כך ההשקעה וסכומי הכסף הרבים גדלים. לכן הכלכלה היא תחום משמעותי, עיקרי ומרכזי מאוד בתחרויות הספורט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה