יום שישי, 20 בספטמבר 2019

הסרט "בילי אליוט"

1. תקציר:
בסרט מסופר על ילד בן 11 בשם בילי אליוט אשר מתאהב בריקוד בלט וחולם להיות רקדן. בילי מאוד אוהב מוזיקה והוא מנגן לפעמים בפסנתר בכדי להרגיש שאמו אשר נפטרה, נמצאת לידו. אביו של בילי חולם ורוצה שבנו יהיה מתאגרף בשביל שיעזור למצב הכלכלי הקשה בבית. כאשר בילי הולך להתאמן באגרוף, הוא מגלה שיש קבוצת בנות שלומדות לרקוד בלט ובעזרת המורה לריקוד בלט, הוא מתחיל ללמוד לרקוד, אך מסתיר זאת ממשפחתו. הבת של המורה לריקוד וחברו הטוב של בילי גורמים לו לבלבול ברגשות. במהלך הסרט, בילי צריך ללכת לאודישן לבית הספר המלכותי לבלט, אך בסופו של דבר הוא אינו מגיע לאודישן ובעקבות כך המורה לבלט מגיעה לביתו בכדי להבין מדוע. אביו ואחיו של בילי מתעצבנים וכועסים עליו מאוד כשהם מגלים שהוא לומד ריקוד. אך שום דבר לא מונע מבילי להמשיך לרקוד. כשהאב רואה בפעם הראשונה את בילי רוקד הוא מבין שזה מה שהוא צריך לעשות בעתידו, לרקוד. האב בעצמו לוקח את בילי לאודישן בבית הספר המלכותי לבלט וכשהם מגיעים, בילי מרשים את הבוחנים בכישורי הריקוד שלו ומתקבל. בתו של המורה לבלט וחברו הטוב מתאכזבים כשהם מבינים שהוא יעזוב את העיר. בסיום הסרט, בילי מככב בתפקיד הראשי במופע בלט של "אגם הברבורים" ובקהל נמצאים האב והאח.

2. בכל דרך להגשמת חלום או לכל דבר אחר, קיימים מכשולים רבים אשר מפריעים בדרך. המכשולים של בילי אשר הפריעו לו בדרך להגשמת חלומו הוצבו כדי שבילי יבין שלא משנה מה עומד בפניו ולא משנה מה מפריע לו, הוא ימשיך לרקוד וימשיך לעשות את מה שהוא אוהב ורוצה לעשות. בנוסף, המכשולים הם חלק גדול בעלילת הסרט. הם מוסיפים הרבה דרמה, מתח ואקשן לסרט ומסקרנים ומעניינים את הצופים.
המכשולים שהוצבו לבילי היו חוסר התמיכה והפרגון של משפחתו, המצב הכלכלי הקשה בבית, הפחד שידעו שהוא רוקד בלט, ההתחייבות לעשות מה שהאבא אומר וכן גם חוסר ידיעתו לגבי הנטייה המינית שלו. המכשול העיקרי היה הפחד שמשפחתו תדע שהוא רוקד בלט. אביו חייב אותו ללמוד אגרוף בכדי לעזור לבית למרות שאגרוף לא משך אותו בכלל ולכן בילי פחד שידע שהוא לומד בלט. בילי רצה ללמוד לרקוד, אך אביו מנע זאת ממנו והכריח אותו לעשות משהו שאינו רוצה. אביו לא תמך בו, לא פרגן לו ולא נתן לו להתבטא בעצמו בדברים שבאמת אהב לעשות, כמו לרקוד בלט. 

3. אביו של בילי הוא כורה פחם ואחיו עובד גם במכרה פחם. עבודתם מתאימה לגברים ומצריכה כוח פיזי בניגוד לריקוד בלט שמתאים לבנות ולא מצריך שום כוח פיזי וגברי. בקבוצת הבלט היו רק בנות ולמרות זאת, בילי נמשך לריקוד בלט. אביו ואחיו מתעצבנים עליו מכיוון שהם חושבים שהוא צריך ללמוד אגרוף שמתאים יותר לגברים ושמצריך כוח פיזי ולא לרקוד בלט.

4. מהחלוקה המגדרית בחברה אשר מתבטאת בעבודות ובחוגים שמתאימים לגברים ולא לנשים או להפך, ניתן להבין כי החברה מחליטה מה בנים אוהבים ויכולים ומה בנות לא אוהבות ולא יכולות. היא מגדירה את בני האדם רק על פי משיכה לדברים שהם אוהבים לעשות ולא על פי אופי. החברה תגדיר בן שאוהב לרקוד בלט כנשי וכחלש וזה לא בהכרח נכון. בנים יכולים לאהוב לעשות דברים שרובם עושות בנות, אך זה לא אמור להגדיר אותם כבת או כחלש. 

5. בספורט, מגדירים בנות שריריות שעושות כושר כגברים או כפחות טובות מגברים. מגדירים את הנשים ככאלו שלא יכולות לעשות מה שגברים כן עושים וזה לא נכון בכלל.
בנות יכולות להתאמן, להרים משקולות ולשחק כדורגל הרבה יותר טוב מבנים ועדיין להיות נשיות ועדינות. כמו שיש גברים שמתאמנים ומרימים משקולות, כך יכולות להיות נשים שמתאמנות ומרימות משקולות. או כמו שיש גברים שממשחקים כדורגל ומתאגרפים, כך יכולות להיות נשים שמשחקות כדורגל או מתאגרפות.

6. הסצנה שהכי אהבתי הייתה כשבילי וחברו הטוב מייקל היו באולם ובילי התחיל לרקוד ולאחר זמן קצר אביו של בילי הופיע פתאום וראה אותו רוקד בפעם הראשונה, בילי הופתע ונבהל והפסיק לרקוד, אבל אחרי כמה שניות הוא המשיך לרקוד מולו. בסצינה הזאת, אהבתי שלמרות ההפתעה והפחד, בילי לא הפסיק לרקוד ולא נתן לאבא שלו לגרום לו לא לעשות את מה שהוא אוהב. התסריטאי החליט שבילי ימשיך לרקוד ולא יוותר ויפסיק בגלל הפחד שאביו נמצא מולו בכעס.














יום שבת, 7 בספטמבר 2019

ספורט בתקשורת

הקדמה:הספורט הוא עיסוק הפנאי הגדול והפופולרי ביותר בעולם והוא תוכן מרכזי מאוד של עולם התקשורת.תחרויות הספורט הן תחום מעורר עניין ומושך מאוד ואנו רואים זאת בתוכניות ובשידורי טלוויזיה. בנוסף, הפקתן קלה מאוד וזולה יחסית. לתחרויות הספורט קיימת קבוצת צופים נאמנה מאוד ויש בה קהל מעריצים רחב. בתחרויות אלו משתתפים ומככבים גיבורים מפורסמים ונערצים.בשידורי תחרויות הספורט יוצרים מתח ודרמה בשידור חי ומצלמים זאת בצורה יפה ומושכת וכך קהל הצופים מתרחב ומתעצם.
עם הזמן, הספורט הפך לתופעה התרבותית, החשובה, המתפתחת והמרכזית ביותר בתקופתנו. יחד עם זאת, 
מוסדות הספורט צברו עוצמה פוליטית, כלכלית ותרבותית משמעותית.


כתבה הקשורה לספורט וכלכלה: 


הקשר בין ספורט וכלכלה הוא משמעותי מאוד. על מנת לקיים משחקים ותחרויות ספורט דרושה השקעה רבה אשר מצריכה רווח כספי לא קטן, בעיקר למדינה המארחת את המשחקים האולימפיים. מהמדינה המארחת נדרשת השקעה רבה של סכומי עתק בפיתוח תשתיות, סכומים גדולים ומשמעותיים מאוד אשר משתנים במידה רבה משנה לשנה. לדוגמא: הסכום של המשחקים האולימפיים בלונדון בקיץ 2012 היה 14.6 מיליארד דולר ובבייג'ינג הסכום הגיע ל-44 מיליארד דולר. נוסף על כך, משחקי החורף שנערכו בסוצ'י נחשבים למשחקים האולימפיים היקרים ביותר בהיסטוריה משום שהושקעו בהם 50 מיליארד דולר.
בכתבה הנ"ל, כתוב "ב-118 השנים שמאז שובם של המשחקים האולימפיים, היה גידול עצום במספר המשתתפים, במספר ענפי הספורט וכנגזרת מכך, גם בהשקעה הנדרשת לשם קיום המשחקים." לפי ציטוט זה אפשר להסיק שככל שיש יותר משתתפים, כך ההשקעה וסכומי הכסף הרבים גדלים. לכן הכלכלה היא תחום משמעותי, עיקרי ומרכזי מאוד בתחרויות הספורט.