יום שבת, 21 בדצמבר 2019

מין ומגדר

מין ומגדר נועם, טום ושקד


המין הוא מאפיין ביולוגי, לעומת המגדר שהוא מאפיין חברתי. ההבחנה בין מין לבין מגדר מאפשרת לנו לשייך תכונה לקטגוריה המתאימה ולנתק בין התכונות שקשורות במין שהן מולדות, לבין התכונות שקשורות במגדר שהן נרכשות וניתן לשלוט בהן. מגדר הוא מושג במדעי החברה, הוא מתייחס לתיאור הזכר והנקבה ע"י המבנה האנטומי, המושג קשור גם לחברה שמגדירה כיצד צפויים נשים וגברים להתנהג, להתלבש, לדבר או להיראות. המגדר מתייחס ללבוש, צבעים, מקצועות, תכונות אופי ותחביבים. החברה היא זו שבעצם קובעת את הנורמה ויש כאלו שמחליטים לבחור ללכת נגד הזרם ולא להיכנע לנורמות החברתיות.
המין והמגדר באים לידי ביטוי בתקשורת באמצעות סרטים, סדרות, תוכניות, פרסומות, קליפים ועוד. המגדר יכול לבוא לידי ביטוי בלבוש, במקצועות, בתחביבים, בתכונות אופי, בהתנהגות וכו'.


בארבעת הקישורים הבאים, ניתן לראות סרטונים שבהם המין והמגדר באים לידי ביטוי וניתן לראות גם איך הם באים לידי ביטוי (לבוש, התנהגות, מבטים, צבעים…).

בקישור שלמטה, מופיע קליפ של השיר "לילה 1 באפריל" של קרן פלס. המין והמגדר באים לידי ביטוי בקליפ בדרכים רבות. המין בא לידי ביטוי בקליפ בכך שמופיע גבר אחד לעומת אישה עם עוד כמה נשים. בין האישה לגבר יש מבטים ומגע שגורמים לקליפ להיראות יותר מיני וחושני. המגדר מתבטא בלבוש ובצבעים, הנשים לבושות בבגדים שחורים, חשופים וצמודים לגוף. התאורה שבקליפ היא בעיקר חשוכה וכהה ובכך היא גורמת לצבעים לבטא את המיניות בקליפ.


בקישור שלמטה, נמצא הקליפ של השיר "2U" של ג'סטין ביבר. בקליפ מופיעות רק בנות שכולן לבושות בהלבשה תחתונה ובגדים חשופים וכך המין והמגדר מתבטאים בקליפ. הקליפ מופיע גם בצבעים וגם בשחור לבן. הבנות בקליפ מתנהגות בצורה חושנית ויוצרות קשר עין עם המצלמה, כך הן גורמות למין ולמגדר להתבטא.


בקליפ של השיר "נסיכה שלי" של עברי לידר מפיעה בהתחלה בר רפאלי שמסתכלת למצלמה ופשוט שרה. היא לבושה בבגדים פשוטים ועדינים, ברקע יש המון צבעים חיים כמו הצמחים, המיטה והאביזרים הנקיים, כל זה גורם לקליפ להיות יותר חי וצבעוני. המין מתבטא בהמשך השיר כשנוצר מגע בין שני אנשים.


בקליפ של השיר "Señorita" שנמצא בקישור למטה, נוצר מגע בין שני אנשים. הקליפ מצולם ברובו במקום חשוך עם קצת אור משמש, הצבעים החשוכים וגם הזוהרים יוצרים אווירה רומנטית וחמה וכן גם מינית. הזוג מסתכל אחד על השני במבטים חושנייים וחודרים, הם נוגעים אחד בשני ומתחבקים וכך נהיית תחושה מינית. הזוג מתנהג בצורה חושנית ומינית והתנהגות זו מבטאת את המין והמגדר בקליפ. הם לבושים בלבוש רגיל ולאט לאט הלבוש נחשף.


יום שבת, 16 בנובמבר 2019

אובדן ילדות

ילדות - במהלך חייו של כל אדם, קיימת תקופה שנקראת "ילדות", אשר מתחילה לאחר תקופת הינקות ומסתיימת לפני גיל ההתבגרות. תקופה זו נמשכת 9 שנים לפי המקובל, מגיל 3 ועד גיל 12. בתקופת הילדות, התפתחותו של גוף האדם מתגברת בכל התחומים, בתחום הפיזיולוגי, הקוגניטיבי, הנפשי ועוד. בתקופת הילדות, נחשפים לעובדות החיים בהדרגתיות. הילדים רוכשים ידע רב ובסיסי על העולם באמצעות התקשורת והם לומדים מהוריהם על השימוש בתקשורת. ההורים הם אלה שיש להם את הסמכות על הילדים.

אובדן ילדות - הילדים מתבגרים מהר מידי ומאבדים את התמימות ואת הילדות שלהם וההורים והמורים נותרים ללא סמכות על הילדים וזאת משום שהילדים נחשפים מגיל מוקדם לתכנים של מבוגרים. הטלוויזיה, המחשב, הטלפון ועוד משפיעים על הילדים בצורה שלילית משום שהם נחשפים מגיל צעיר ומוקדם לרציחות, פשע, אלימות, גירושין ועוד. הילדים רואים דברים שליליים בטלוויזיה ורוצים להיראות ולהיות בדיוק כך, זה יכול לבוא לידי ביטוי בלבוש, באלימות, בהתנהגות, בעישון, בשתייה או אפילו באונס בקרב ילדים.


בפרסומת שמופיעה למטה, אובדן הילדות מתואר בצורה ברורה מאוד. הילדות לבושות כבוגרות, מדברות בשפה גבוהה יותר משהן צריכות ומתנהגות בצורה בוגרת. הילדות אמרו בפרסומת את מה שאמרו להן להגיד ויכול להיות שהן אפילו לא יודעות את המילים ואת משמעותן. הדילמה פה היא גם של ההורים וגם של סוכני הפרסומת. ההורים נמצאים בדילמה האם לקחת את הילדות לפרסומת כזו, לחשוף אותם לעולם התקשורת, להשקיע זמן רב איתן כדי ללמוד את הדמות ולהרוויח כסף או האם להשאיר אותן בבית, עם המשפחה והחברים ולא לחשוף אותן לתקשורת, לתכנים מבוגרים ולשפה והתנהגות שלא לגיל שלהן.
הדילמה של סוכני הפרסומת יכולה להיות האם לקחת ילדות צעירות יגרום לפרסומת להתפתח יותר או האם לא להכניס ילדות צעירות לפרסומת שלא בשבילן כי זה יגרום לרעש בתקשורת מצד ההורים ולביקורות שליליות של אנשים רבים. 


יום רביעי, 13 בנובמבר 2019

יום שישי, 20 בספטמבר 2019

הסרט "בילי אליוט"

1. תקציר:
בסרט מסופר על ילד בן 11 בשם בילי אליוט אשר מתאהב בריקוד בלט וחולם להיות רקדן. בילי מאוד אוהב מוזיקה והוא מנגן לפעמים בפסנתר בכדי להרגיש שאמו אשר נפטרה, נמצאת לידו. אביו של בילי חולם ורוצה שבנו יהיה מתאגרף בשביל שיעזור למצב הכלכלי הקשה בבית. כאשר בילי הולך להתאמן באגרוף, הוא מגלה שיש קבוצת בנות שלומדות לרקוד בלט ובעזרת המורה לריקוד בלט, הוא מתחיל ללמוד לרקוד, אך מסתיר זאת ממשפחתו. הבת של המורה לריקוד וחברו הטוב של בילי גורמים לו לבלבול ברגשות. במהלך הסרט, בילי צריך ללכת לאודישן לבית הספר המלכותי לבלט, אך בסופו של דבר הוא אינו מגיע לאודישן ובעקבות כך המורה לבלט מגיעה לביתו בכדי להבין מדוע. אביו ואחיו של בילי מתעצבנים וכועסים עליו מאוד כשהם מגלים שהוא לומד ריקוד. אך שום דבר לא מונע מבילי להמשיך לרקוד. כשהאב רואה בפעם הראשונה את בילי רוקד הוא מבין שזה מה שהוא צריך לעשות בעתידו, לרקוד. האב בעצמו לוקח את בילי לאודישן בבית הספר המלכותי לבלט וכשהם מגיעים, בילי מרשים את הבוחנים בכישורי הריקוד שלו ומתקבל. בתו של המורה לבלט וחברו הטוב מתאכזבים כשהם מבינים שהוא יעזוב את העיר. בסיום הסרט, בילי מככב בתפקיד הראשי במופע בלט של "אגם הברבורים" ובקהל נמצאים האב והאח.

2. בכל דרך להגשמת חלום או לכל דבר אחר, קיימים מכשולים רבים אשר מפריעים בדרך. המכשולים של בילי אשר הפריעו לו בדרך להגשמת חלומו הוצבו כדי שבילי יבין שלא משנה מה עומד בפניו ולא משנה מה מפריע לו, הוא ימשיך לרקוד וימשיך לעשות את מה שהוא אוהב ורוצה לעשות. בנוסף, המכשולים הם חלק גדול בעלילת הסרט. הם מוסיפים הרבה דרמה, מתח ואקשן לסרט ומסקרנים ומעניינים את הצופים.
המכשולים שהוצבו לבילי היו חוסר התמיכה והפרגון של משפחתו, המצב הכלכלי הקשה בבית, הפחד שידעו שהוא רוקד בלט, ההתחייבות לעשות מה שהאבא אומר וכן גם חוסר ידיעתו לגבי הנטייה המינית שלו. המכשול העיקרי היה הפחד שמשפחתו תדע שהוא רוקד בלט. אביו חייב אותו ללמוד אגרוף בכדי לעזור לבית למרות שאגרוף לא משך אותו בכלל ולכן בילי פחד שידע שהוא לומד בלט. בילי רצה ללמוד לרקוד, אך אביו מנע זאת ממנו והכריח אותו לעשות משהו שאינו רוצה. אביו לא תמך בו, לא פרגן לו ולא נתן לו להתבטא בעצמו בדברים שבאמת אהב לעשות, כמו לרקוד בלט. 

3. אביו של בילי הוא כורה פחם ואחיו עובד גם במכרה פחם. עבודתם מתאימה לגברים ומצריכה כוח פיזי בניגוד לריקוד בלט שמתאים לבנות ולא מצריך שום כוח פיזי וגברי. בקבוצת הבלט היו רק בנות ולמרות זאת, בילי נמשך לריקוד בלט. אביו ואחיו מתעצבנים עליו מכיוון שהם חושבים שהוא צריך ללמוד אגרוף שמתאים יותר לגברים ושמצריך כוח פיזי ולא לרקוד בלט.

4. מהחלוקה המגדרית בחברה אשר מתבטאת בעבודות ובחוגים שמתאימים לגברים ולא לנשים או להפך, ניתן להבין כי החברה מחליטה מה בנים אוהבים ויכולים ומה בנות לא אוהבות ולא יכולות. היא מגדירה את בני האדם רק על פי משיכה לדברים שהם אוהבים לעשות ולא על פי אופי. החברה תגדיר בן שאוהב לרקוד בלט כנשי וכחלש וזה לא בהכרח נכון. בנים יכולים לאהוב לעשות דברים שרובם עושות בנות, אך זה לא אמור להגדיר אותם כבת או כחלש. 

5. בספורט, מגדירים בנות שריריות שעושות כושר כגברים או כפחות טובות מגברים. מגדירים את הנשים ככאלו שלא יכולות לעשות מה שגברים כן עושים וזה לא נכון בכלל.
בנות יכולות להתאמן, להרים משקולות ולשחק כדורגל הרבה יותר טוב מבנים ועדיין להיות נשיות ועדינות. כמו שיש גברים שמתאמנים ומרימים משקולות, כך יכולות להיות נשים שמתאמנות ומרימות משקולות. או כמו שיש גברים שממשחקים כדורגל ומתאגרפים, כך יכולות להיות נשים שמשחקות כדורגל או מתאגרפות.

6. הסצנה שהכי אהבתי הייתה כשבילי וחברו הטוב מייקל היו באולם ובילי התחיל לרקוד ולאחר זמן קצר אביו של בילי הופיע פתאום וראה אותו רוקד בפעם הראשונה, בילי הופתע ונבהל והפסיק לרקוד, אבל אחרי כמה שניות הוא המשיך לרקוד מולו. בסצינה הזאת, אהבתי שלמרות ההפתעה והפחד, בילי לא הפסיק לרקוד ולא נתן לאבא שלו לגרום לו לא לעשות את מה שהוא אוהב. התסריטאי החליט שבילי ימשיך לרקוד ולא יוותר ויפסיק בגלל הפחד שאביו נמצא מולו בכעס.














יום שבת, 7 בספטמבר 2019

ספורט בתקשורת

הקדמה:הספורט הוא עיסוק הפנאי הגדול והפופולרי ביותר בעולם והוא תוכן מרכזי מאוד של עולם התקשורת.תחרויות הספורט הן תחום מעורר עניין ומושך מאוד ואנו רואים זאת בתוכניות ובשידורי טלוויזיה. בנוסף, הפקתן קלה מאוד וזולה יחסית. לתחרויות הספורט קיימת קבוצת צופים נאמנה מאוד ויש בה קהל מעריצים רחב. בתחרויות אלו משתתפים ומככבים גיבורים מפורסמים ונערצים.בשידורי תחרויות הספורט יוצרים מתח ודרמה בשידור חי ומצלמים זאת בצורה יפה ומושכת וכך קהל הצופים מתרחב ומתעצם.
עם הזמן, הספורט הפך לתופעה התרבותית, החשובה, המתפתחת והמרכזית ביותר בתקופתנו. יחד עם זאת, 
מוסדות הספורט צברו עוצמה פוליטית, כלכלית ותרבותית משמעותית.


כתבה הקשורה לספורט וכלכלה: 


הקשר בין ספורט וכלכלה הוא משמעותי מאוד. על מנת לקיים משחקים ותחרויות ספורט דרושה השקעה רבה אשר מצריכה רווח כספי לא קטן, בעיקר למדינה המארחת את המשחקים האולימפיים. מהמדינה המארחת נדרשת השקעה רבה של סכומי עתק בפיתוח תשתיות, סכומים גדולים ומשמעותיים מאוד אשר משתנים במידה רבה משנה לשנה. לדוגמא: הסכום של המשחקים האולימפיים בלונדון בקיץ 2012 היה 14.6 מיליארד דולר ובבייג'ינג הסכום הגיע ל-44 מיליארד דולר. נוסף על כך, משחקי החורף שנערכו בסוצ'י נחשבים למשחקים האולימפיים היקרים ביותר בהיסטוריה משום שהושקעו בהם 50 מיליארד דולר.
בכתבה הנ"ל, כתוב "ב-118 השנים שמאז שובם של המשחקים האולימפיים, היה גידול עצום במספר המשתתפים, במספר ענפי הספורט וכנגזרת מכך, גם בהשקעה הנדרשת לשם קיום המשחקים." לפי ציטוט זה אפשר להסיק שככל שיש יותר משתתפים, כך ההשקעה וסכומי הכסף הרבים גדלים. לכן הכלכלה היא תחום משמעותי, עיקרי ומרכזי מאוד בתחרויות הספורט.

יום רביעי, 15 במאי 2019

קמפיין חברתי וקמפיין מסחרי

קמפיין  חברתי שונה מקמפיין מסחרי משום שבקמפיין חברתי המטרה היא אינה רווח כספי ואילו בקמפיין מסחר המטרה הינה רווח כספי.

בדוגמא שנמצאת למטה על קמפיין חברתי, מופיע קמפיין פרסום חברתי על המשפחות השכולות. מטרת הקמפיין הוא להשמיע את קולם הסובלני של המשפחות השכולות, שקורא להפסקת האלימות בין שני הצדדים, בין ישראל לבין עזה.

https://youtu.be/DgFiMvFBwn4


בדוגמא שנמצאת למטה על קמפיין מסחרי, מופיע קמפיין פרסום מסחרי על הג'ינסים בחנות "טוונטי פור סבן". מטרת הקמפיין הזה היא אך ורק רווח כספי.

https://www.youtube.com/watch?v=HXOedmSqBWQ

יום רביעי, 13 במרץ 2019

קבוצה חברתית

1. בחרתי בקבוצת האתיופים.
2. הקבוצה האתיופית קיימת בשלב הייצוג ״הכלה״ משום שמקבלים אותם בתקשורת. זה בא לידי ביטוי בכך שנותנים להם דמויות מגוונות בטלוויזיה. דוגמא לכך, בקישור שלמטה, מופיע פרק הבכורה של הסדרה ״נבסו״. בסדרה מסופר על החיים של הדמות הראשית שהיא דמות אתיופית.
https://reshet.tv/item/parenthood/nevsoo/season-1/episodes/ep_01-188941/

יום רביעי, 20 בפברואר 2019

עבודת סיכום ייצוגים

חלק א':
1. אני אבצע את העבודה על המזרחים בחברה הישראלית.
2. 
-  https://www.youtube.com/watch?v=ThDjFMOaES4
בקישור מופיע הפרק הראשון של הסדרה "זגורי אימפריה". זוהי סדרת טלוויזיה ישראלית המספרת על משפחה מזרחית בעלת הרבה מתחים מבאר שבע הנאבקת להסיר קללה שנמצאת המון זמן מאז מות הסבא. החיים בבית משפחת זגורי מתנהלים תחת אב המשפחה שלא נותן לאף אחד מבניו לעזוב את הבית ולא מרשה לאף אחת מבנותיו להתחתן. בני המשפחה מתוחכמים וגאוותניים, חתולי רחוב שיודעים איך להסתדר בכל מצב וחיים כמו מלכים, למרות המצב הכלכלי.
אב המשפחה מוצג כבוגדני, תחבולן, כוחני, גזען, מצחיק, כריזמטי אכזרי, אך יש לו לב טוב ואם המשפחה מוצגת כחמה, לבבית ואוהבת, פרנואידית, דואגת לילדיה במסירות אך לפעמים לא מרפה מהם.


https://www.youtube.com/watch?v=m2AV33O74B0
בקישור מופיע פרק מתוך סדרת הטלוויזיה "שנות ה-80", סדרת קומדיית מצבים ישראלית. הסדרה עוסקת בצורה הומוריסטית בנעוריו של הקומיקאי שלום אסייג ומשפחתו, החיה בשנות ה-80 בטירת כרמל. העיר ממקדת לסיפור את בני העדות השונות, על כל הסטיגמות של העיר. כגון, "עיר של ערסים". הסדרה מתארת את ילדותו של שלום אסייג ומציגה את בני משפחתו המזרחית. בסדרה רוב הדמויות הראשיות, מובילות העלילה ומעוררות ההזדהות, הן מזרחיות. הדמויות בסדרה מוצגות כאלה שמניעות את העלילה ויוצרות עניין. הדמויות הן אלה שיוצרות את המקרים והמצבים ההומוריסטיים.

בקישור מופיעה פרסומת לחברת הוט בה נמצאת קבוצה של דמויות מזרחיות מהסדרה זגורי אימפריה. הדמויות מוצגות בפרסומת כמתוחכמים וככאלו שעושים שמח. בנוסף, הדמויות מדברות בשפה טיפה גסה. כגון: מהבול, סתום כולתום.

בפרסומת להוט מופיעים שתי דמויות מהסדרה זגורי אימפריה. בפרסומת האח הגדול יותר מוצג כאחראי יותר וכאח שדואג לאחותו שיש לה פחות דאגות ואחריות. 

בפרסומת לחומוסטחינה של צבר מופיעה הדמות "שפיטה" כדמות מזרחית ערביה.


חלק ב':
הדמויות מהקבוצה המזרחית בכל אחד מהקישורים, מוצגות באופן כללי כרעשניות. ייצוג המזרחים במסך נעשה בצורה אירונית, שבאה לצחוק עליהם. התקשורת עושה זאת בדרכים הבאים:ראשית, המזרחים מדברים במהירות בצורה לא מובנת ולא תקנית. ההתבטאות בשפה שהם מדברים היא עילגת ובכך התקשורת רוצה להראות עד כמה הם שטחיים.
שנית, דמותו של המזרחי היא לרוב עבריין שעובר על החוקים. לדוגמא, בן אדם שמשחק בהימורים לא חוקיים הוא ככל הנראה מזרחי עקב החשיפה לתקשורת שמציגה את המזרחי כפושע.
בנוסף, כנראה שכל מזרחי שתראו, תחשבו שאין לו באמת עבודה ברמה גבוה, אלא סתם עבודה פשוטה שלא מצריכה השכלה גבוה. התקשורת מציגה את המזרחי כאדם שדואג ומגן על הנשים.

לפי דעתי, ייצוג הקבוצה המזרחית בתקשורת הוא לרוב שלילי משום שהם מוצגים כעילגים, כעבריינים וכטיפשים ללא השכלה גבוהה וזה ממש לא נכון. המזרחים לא פושעים או עבריינים. הם אינם חסרי השכלה, הם חכמים ויש כאלו שעובדים בעבודות שמצריכות השכלה גבוהה. 
ישנם מזרחים שהם אכן רעשנים, אך יש כאלו יותר שקטים ומופנמים. המזרחים בעלי חום ואהבה, דאגנים, אכפתיים, חכמים ומצחיקים. אני חושבת שהתקשורת הישראלית אינה בכיוון הנכון. האפליה פוגעת ויכולה לגרום למזרחים או לכל קבוצה אחרת בחברה הישראלית להרגיש רע. אני בטוחה שאף אחד מאיתנו לא רוצה ש"יתייגו" אותו כמשהו שהוא לא רק כי התקשורת מציגה כך. יש סדרות שהמזרחים מוצגים כמו שהם לרוב, אך כמובן שהתקשורת יכולה להקצין את זה בכדי שהסדרה תצחיק ותעניין יותר.

יום שבת, 5 בינואר 2019

יצירת העיתון - סיכום ורפלקציה אישית

https://docs.google.com/presentation/d/1PyUrVUPymU8UGsIupGLTmmmUAAN-Gb_pc8ocnX87seE/edit?usp=sharing

סוג העיתון שלנו הוא מגזרי, הוא מיועד לגברים במדינת ישראל. בחרנו בידיעות אלה מכיוון שהם מהוות דוגמה לגברים בישראל ורוב הגברים קונים את העיתון ולומדים ממנו הרבה, התמונות שבחרנו גורמות לקוראים להכנס לכתבה עצמה מכיוון שבתמונות שלנו מופיעים דוגמנים ושחקנים מפורסמים שרוב הגברים בישראל מעריצים אותם ולומדים מהם. הידיעות שלנו הם ידיעות רכות הם מראות את הפאן האישי של האנושות. כלומר, כתבות או סיפורים המעניינים את הציבור של הגברים, הן עוסקות בחייהם של בני אדם, ובקשיים הפשוטים יותר בחייהם - העונה החדשה של גולסטאר, הבושם - שאנל, שחקן הכדורגל מאור בוזגלו וקולקציה חדשה בקסטרו.
תפקידנו כיוצרי עיתון בקביעת סדר היום זה לגרום לציבור הגברי לדבר על מה שאנחנו רוצים שהם ידברו ומה הנושא הפחות חשוב שהוא הקולקציה החדשה בקסטרו ומה הנושא המרכזי  שהוא העונה החדשה של גולסטאר, שכדי לדבר עליו במהלך היום. אנחנו כיוצרי עיתון קובעים את המיקום בעיתון, את אורכם, גודל הכותרת ועוד ... המסגור בעיתון שלנו הוא זה שהכותרת - האם אתם מחכים לעונה החדשה של גולסטאר גורמת לקוראים להכנס לכתבה, נתנו כותרת זאת ולא כותרת כמו "העונה החדשה של גולסטאר מאכזבת" שכותרת זו מאוד שלילית, אלא נתנו כותרת שגורמת לקוראים לדעת עוד פרטים על הכתבה והאם באמת הם מחכים לעונה החדשה. בנוסף זה מעניין את הציבור הגברי ורוב הגברים במדינת ישראל רואים את הסדרה, כתבנו את הכותרת בגדול יותר משאר הכותרות כדי שזה יבלוט לעין.
כתבנו את הכותרת - קולקציה חדשה לגברים כדי באמת להעביר לקוראים שיש קולקציה חדשה לגברים ושילכו ויקנו. הכותרת השלישית שלנו היא הכותרת האם מאור בוזגלו יחזור בקרוב?, כתבה זו גורמת לקוראים להכנס ולבדוק האם באמת מאור בוזגלו יחזור בקרוב ואם כן אז מתי ולמה, זה מסקרן את הקוראים כי מאור בוזגלו נחשב לכדורגלן ודוגמן מפורסם שמהווה דוגמה לציבור הגברי.
חמשת הממים בידיעות של העיתון שלנו הם: מי?, מה?, מתי?, מקום?, מדוע?.

רפלקציה אישית: התפקיד שלי ביצירה היה כתבת. כתבתי את הידיעה "קולקציה חדשה לגברים" - קולקציה חדשה של חברת קסטרו בכיכובו של אביב אלוש. השתלבתי בהחלטת סוג העיתון בכך שאני בחרתי את שם העיתון "לגבר" כי כמו שקיים עיתון "לאישה" שמיועד לנשים , כך גם צריך שיהיה עיתון "לגבר" שמיועד לגברים ושנמצאות בו ידיעות שמעניינות גברים. אני בחרתי איך לעצב חלק מהידיעות, באיזה גודל, באיזה צבע ובאיזה צורה. במהלך יצירת העיתון הקושי היחיד שהיה לי היה לחשוב איזו כתבה אני אכתוב, מה יהיה כתוב בה, על מה היא תספר. היה לי ממש טוב לעבוד בקבוצה ולכתב כתבה בעצמי למרות הקושי. בנוסף, למדתי מה צריך להופיע בכותרת הידיעה ואיך כותבים כתבה.