יום רביעי, 21 בנובמבר 2018

ספין תקשורתי

לדוגמא: בערוץ עשר, המהדורה פתחה בעידן חדש של שלום עם סוריה. לעומת זאת, בערוץ 2 פתחו בנושא הבוער באמת והוא החקירה נגד אולמרט.
האירוע הוא שתי ידיעות שונות שידיעה אחת שפורסמה על ידי ערוץ 2 מנסה למשוך תשומת לב ולגרום לצרכני הסיקור התקשורתי לפרש את האירוע בצורה חיובית.
המשתתפים הם ערוץ עשר וערוץ 2. האירוע הנ"ל הוא ספים תקשורתי משום שערוץ 2 עשה שימוש מניפולטיבי בעובדות הקיימות כדי להסיח את הדעת של התקשורת ולמקד את תשומת  הלב אל הערוץ עצמו.

יום שבת, 17 בנובמבר 2018

הכתבה שלי

כיתה י'8 נעולה

לפני כמה שבועות, ההנהלה החליטה לנעול בהפסקות את כיתה י'8 מבית הספר גליל מערבי משום שתלמידים מבית הספר שברו דלת של ארון יקר והרסו ציוד נוסף שהיה בכיתה.

בתחילת שנת הלימודים ב-2018 בית הספר החליט לפתוח כיתה חדשה עקב מחסור בכיתות.
הכיתה החדשה היא כיתה המיועדת למגמת מדעי החברה ובנוסף גם הכיתה של י'8.
במשך הלימודים, תלמידים מכיתות ושכבות שונות נכנסו לכיתה בזמן ההפסקה והרסו חלק מהציוד שנמצא בכיתה. ההנהלה חשבה מה לעשות והחליטה לנעול את כיתה עד שיהיה פתרון חדש.
יום לפני שנעלו את הכיתה, המחנכת הודיעה לתלמידים שינעלו את הכיתה. התלמידים לא היו מרוצים כי אלה לא היו הם שהרסו את הכיתה, אלא תלמידים אחרים. ביחד עם המחנכת ורכזת השכבה, התלמידים חשבו על פתרונות לנעילת הכיתה. 
לבסוף הוחלט לחפש כיתה חדשה.

יום ראשון, 11 בנובמבר 2018

כתבה שערך השלום מתנגש בחופש הביטוי

בכתבה שנמצאת בקישור למטה, מפגינים רבים באו לתל אביב כדי להפגין בעד סרבנות גיוס לצבא הכיבוש.
 המשטרה הגיעה ועצרה כמה וכמה אנשים. השוטרים הגיבו באיומים מילוליים.
חופש הביטוי מתנגש עם ערך השלום בכך שהייתה שם סוג של מלחמה כי השוטרים הגיעו, פגעו באנשים ועצרו אותם.


יום שישי, 2 בנובמבר 2018

עימות טלוויזיוני בבחירות 1996

https://www.youtube.com/watch?v=oGZpi_RHbY8
הקישור הנ"ל הוא מתוך העימות הטלוויזיוני בבחירות שנערך בין בנימין נתניהו לשמעון פרס בשנת 1996.

בעימות הטלוויזיוני בין המתמודדים, ישנם כמה וכמה הבדלים בהיבטים שונים והם:
1. טון הדיבור - טון הדיבור חשוב ומאוד משפיע על שכנוע הצופים מכיוון שאיכות הקול וסגנון הדיבור שלנו מהווים חלק ניכר מהתדמית אותה אנו יוצרים ומקרינים.
שמעון פרס מדבר בטון דיבור גבוה ומעט מהוסס מה שגורם לצופים להשתכנע פחות משום שטון דיבור מהוסס משדר חוסר ביטחון  בדבריו. לעומת זאת, בנימין נתניהו מדבר בטון דיבור נמוך, אך מאוד סמכותי ויציב שיכול לגרום לצופים להשתכנע ולבחור בו. זאת משום שטון דיבור סמכותי וחשוב יעביר את המסר בצורה ברורה.
2. הנראות - הלבוש והנראות חשובים מאוד. כאשר אנו לבושים מכובד וצנוע אנו משדרים סמכות וביטחון. בעימות, שמעון פרס ובנימין נתניהו לבושים מאוד מכובד ונראים מאוד סמכותיים, אך החליפה של בנימין נתניהו מסודרת יותר מחליפתו של פרס ולכן בנימין נתניהו סמכותי יותר לפי הנראות.
3. השפה - כאשר אנו מדברים בשפה גבוהה ומכובדת ולא מזלזלת וילדותית, אנו משדרים ידע, חוכמה והבנה בשליטת השפה. זהו היבט חשוב מאוד המשפיע על שכנוע הצופים.
בעימות, המתמודד שמעון פרס מדבר בשפה מכובדת וטובה וכך גם בנימין נתניהו, אבל שמעון פרס מדבר ומדי פעם עוצר לכמה שניות באמצע המשפט מה שמפריע לצופים להבין את דבריו.

4. המבט - לפי מבטו של שמעון פרס אפשר לראות שהוא מאוד מרוכז. לעומת זאת, לבנימין נתניהו יש מבט רציני.

בעיניי, בנימין נתניהו יותר משכנע משום שהוא נשמע יותר מכובד, רציני וסמכותי. בנוסף, הוא הסביר מה הוא יעשה ואיך הוא ידאג למען ישראל ולמען התושבים. בנימין נתניהו התרכז בעתיד שלנו, איך הוא ישנה אותו ליותר טוב מבחינה ביטחונית.