יום רביעי, 26 בדצמבר 2018

משימה בעקבות סוגי עיתונים

תוצאת תמונה עבור שער עיתון דתי
א. שם העיתון: כל ישראל

ב. מגזר: חרדי

ג. עמוד השער של העיתון "כל ישראל" מעיד על סוג עיתון פופוליסטי משום שהכותרות הן כותרות גדולות, בולטות וצבועות בצבעים כהים כמו אדום, כחול ושחור. בנוסף, מופיעות תמונות צבעוניות ובכך זה מסקרן ומושך את תשומת לב הקוראים במגזר החרדי.

ד. חשיבות העיתון היא יותר חשובה לחרדיים ולדתיים בכך שהכותרות שמופיעות קשורות לעולם התורה בדיוק כמו באחת הכותרות. העיתון מעדכן את המגזר  החרדי בחדשות ועדכונים שחשובים להם.

ה. לפי דעתי חלק מהידיעות שבעיתון זה יכולות להתפרסם בעיתון ארצי משום שישנן ידיעות שיכולות לעניין גם מגזרים אחרים, לדוגמא: "כנסת מתמודדת" זו ידיעה  שיכולה להופיע בעיתון ארצי משום שזו ידיעה פוליטית שיכולה לעניין גם קוראים שהם לא חרדיים.

"בדרך לכאוס: מתיחות בין המעצמות" - ידיעה זו מספרת על המצב הביטחוני בעולם. היא חשובה לציבור הקרואים בכדי לעדכן את הקוראים על המצב שקיים. זה חשוב מאוד שהתושבים ידעו ויתעדכנו בחדשות כאלו שמספרות מי נגד מי, מה המצב הביטחוני ולמה הוא ככה.

אם הייתי עורכת עיתון ארצי, הייתי מפרסמת את הידיעה הזו מכמה סיבות:
1. הידיעה מספרת על המצב הביטחוני והפוליטי של העולם וזה ממש חשוב שהתושבים ידעו ויבינו את שני הצדדים בסיפור.
2. אם המצב ממש גרוע הם יוכלו להיערך לכך ולהיות מוכנים לכל  מצב. 



תוצאת תמונה עבור שער עיתון מעריב לנוער
א. שם העיתון: מעריב לנוער

ב. מגזר: נוער

ג. עמוד השער של העיתון "מעריב לנוער" מעיד על סוג עיתון פופוליסטי משום שכותרת השער היא גדולה, אדומה ובולטת לעין, התמונה של הזוג מרוחה על כל השער ובכך זה מושך את תשומת לב הקוראים. בנוסף, צבעי הכותרות הקטנות הם צבעים כהים ובולטים, הם בגדלים שונים וסגנונים שונים ובכך זה מסקרן יותר את הנוער.

ד. חשיבות העיתון היא לעניין את הנוער ולעדכן אותם בחדשות שונות מחדשות בעיתונים ארציים. בנוסף, צריך שיהיו גם עיתונים שנוגעים יותר לנוער ולא עיתונים שמדברים על פוליטיקה, ביטחון ועוד נושאים שפחות מעניינים את הנוער כיום.

ה. לדעתי הידיעות שבעיתון זה לא מתפרסמות בעיתון ארצי משום שאלו ידיעות שמדברות אל הנוער וידיעות שמספרות על דברים שמעניינים ומסקרנים את הנוער בלבד. אם ידיעות אלו היו בעיתון ארצי הקוראים הבוגרים יותר לא היו מתעניינים ונהנים.

"עשרת הזוגות הלוהטים בעולם" - ידיעה זו מספרת על עשרת הזוגות הלוהטים בעולם וכמובן על הזוג הראשון. היא יכולה להיות חשובה לנוער שקורא בכך שהם יתעדכנו בחדשות "חמות" כמו מיהם הזוגות החמים היום ולמה.

אם הייתי עורכת בעיתון הארץ, לא הייתי מפרסמת את הידיעה הזו משלושה סיבות:
1. זו ידיעה שנוגעת יותר לקבוצת הנוער ולא למגזרים שונים.
2. הידיעה הזו לא חשובה מאוד יחסית לידיעות בטחוניות ופוליטיות שיותר חשובות לציבור.
3. הידיעה מספרת על רכילות בעולם הסלבס. זה אמור לעניין  את הנוער ולשעשע אותם ברכילויות שונות. הידיעה לא תוכל להתאים לעיתון ארצי משום שבעיתונים ארציים צריכות להופיע ידיעות חשובות שמעדכנות את הציבור בחדשות שהן קשורת לחיים החשובים ו"הבוגרים" ושחשוב שהציבור ידע כמו פוליטיקה, ביטחון, בריאות, תרבויות, חוקים חדשים, בחירות, פיגועים, מקומות חדשים שנבנו, מלחמות, מזג אוויר ועוד.















יום רביעי, 21 בנובמבר 2018

ספין תקשורתי

לדוגמא: בערוץ עשר, המהדורה פתחה בעידן חדש של שלום עם סוריה. לעומת זאת, בערוץ 2 פתחו בנושא הבוער באמת והוא החקירה נגד אולמרט.
האירוע הוא שתי ידיעות שונות שידיעה אחת שפורסמה על ידי ערוץ 2 מנסה למשוך תשומת לב ולגרום לצרכני הסיקור התקשורתי לפרש את האירוע בצורה חיובית.
המשתתפים הם ערוץ עשר וערוץ 2. האירוע הנ"ל הוא ספים תקשורתי משום שערוץ 2 עשה שימוש מניפולטיבי בעובדות הקיימות כדי להסיח את הדעת של התקשורת ולמקד את תשומת  הלב אל הערוץ עצמו.

יום שבת, 17 בנובמבר 2018

הכתבה שלי

כיתה י'8 נעולה

לפני כמה שבועות, ההנהלה החליטה לנעול בהפסקות את כיתה י'8 מבית הספר גליל מערבי משום שתלמידים מבית הספר שברו דלת של ארון יקר והרסו ציוד נוסף שהיה בכיתה.

בתחילת שנת הלימודים ב-2018 בית הספר החליט לפתוח כיתה חדשה עקב מחסור בכיתות.
הכיתה החדשה היא כיתה המיועדת למגמת מדעי החברה ובנוסף גם הכיתה של י'8.
במשך הלימודים, תלמידים מכיתות ושכבות שונות נכנסו לכיתה בזמן ההפסקה והרסו חלק מהציוד שנמצא בכיתה. ההנהלה חשבה מה לעשות והחליטה לנעול את כיתה עד שיהיה פתרון חדש.
יום לפני שנעלו את הכיתה, המחנכת הודיעה לתלמידים שינעלו את הכיתה. התלמידים לא היו מרוצים כי אלה לא היו הם שהרסו את הכיתה, אלא תלמידים אחרים. ביחד עם המחנכת ורכזת השכבה, התלמידים חשבו על פתרונות לנעילת הכיתה. 
לבסוף הוחלט לחפש כיתה חדשה.

יום ראשון, 11 בנובמבר 2018

כתבה שערך השלום מתנגש בחופש הביטוי

בכתבה שנמצאת בקישור למטה, מפגינים רבים באו לתל אביב כדי להפגין בעד סרבנות גיוס לצבא הכיבוש.
 המשטרה הגיעה ועצרה כמה וכמה אנשים. השוטרים הגיבו באיומים מילוליים.
חופש הביטוי מתנגש עם ערך השלום בכך שהייתה שם סוג של מלחמה כי השוטרים הגיעו, פגעו באנשים ועצרו אותם.


יום שישי, 2 בנובמבר 2018

עימות טלוויזיוני בבחירות 1996

https://www.youtube.com/watch?v=oGZpi_RHbY8
הקישור הנ"ל הוא מתוך העימות הטלוויזיוני בבחירות שנערך בין בנימין נתניהו לשמעון פרס בשנת 1996.

בעימות הטלוויזיוני בין המתמודדים, ישנם כמה וכמה הבדלים בהיבטים שונים והם:
1. טון הדיבור - טון הדיבור חשוב ומאוד משפיע על שכנוע הצופים מכיוון שאיכות הקול וסגנון הדיבור שלנו מהווים חלק ניכר מהתדמית אותה אנו יוצרים ומקרינים.
שמעון פרס מדבר בטון דיבור גבוה ומעט מהוסס מה שגורם לצופים להשתכנע פחות משום שטון דיבור מהוסס משדר חוסר ביטחון  בדבריו. לעומת זאת, בנימין נתניהו מדבר בטון דיבור נמוך, אך מאוד סמכותי ויציב שיכול לגרום לצופים להשתכנע ולבחור בו. זאת משום שטון דיבור סמכותי וחשוב יעביר את המסר בצורה ברורה.
2. הנראות - הלבוש והנראות חשובים מאוד. כאשר אנו לבושים מכובד וצנוע אנו משדרים סמכות וביטחון. בעימות, שמעון פרס ובנימין נתניהו לבושים מאוד מכובד ונראים מאוד סמכותיים, אך החליפה של בנימין נתניהו מסודרת יותר מחליפתו של פרס ולכן בנימין נתניהו סמכותי יותר לפי הנראות.
3. השפה - כאשר אנו מדברים בשפה גבוהה ומכובדת ולא מזלזלת וילדותית, אנו משדרים ידע, חוכמה והבנה בשליטת השפה. זהו היבט חשוב מאוד המשפיע על שכנוע הצופים.
בעימות, המתמודד שמעון פרס מדבר בשפה מכובדת וטובה וכך גם בנימין נתניהו, אבל שמעון פרס מדבר ומדי פעם עוצר לכמה שניות באמצע המשפט מה שמפריע לצופים להבין את דבריו.

4. המבט - לפי מבטו של שמעון פרס אפשר לראות שהוא מאוד מרוכז. לעומת זאת, לבנימין נתניהו יש מבט רציני.

בעיניי, בנימין נתניהו יותר משכנע משום שהוא נשמע יותר מכובד, רציני וסמכותי. בנוסף, הוא הסביר מה הוא יעשה ואיך הוא ידאג למען ישראל ולמען התושבים. בנימין נתניהו התרכז בעתיד שלנו, איך הוא ישנה אותו ליותר טוב מבחינה ביטחונית.

יום ראשון, 7 באוקטובר 2018

אובייקטיביות וסובייקטיביות

בכתבה שבקישור למטה, הכתבת ממליצה להורים על שיטות שיעזרו להם לגרום לילדיהם לאכול בריא. היא כותבת טיפים שחלקם אובייקטיביים וחלקם סובייקטיביים.
הטיפ השישי הוא אובייקטיבי כי זו עובדה שבחלב מועשר יש יותר סידן. הטיפ הראשון הוא סובייקטיבי משום שהכתבת אומרת לקוראים שלא צריך להגזים בבריאות יתר, זה לא עובדה מציאותית או משהו שמחקרים הוכיחו אלא זו דעתה ואמונתה האישית בלבד.

https://www.mako.co.il/home-family-toddlers/healthcare/Article-44f94d17dd6c461006.htm   


יום ראשון, 16 בספטמבר 2018

רעש בתקשורת

בכתבה שבקישור למטה, פרופסור רוברט קלי התראיין בסקייפ לרשת BBC על ההדחה שמטלטלת את דרום קוריאה, אבל באמצע הראיון ילדיו עשו רעש והפריעו לאבא להתראיין ולהעביר מידע.
בסרטון זה המוען הוא האבא שמנסה להעביר מידע לצופים, הנמען הם הצופים שמקבלים את המידע והרעש בתקשורת הם הילדים שמפריעים בראיון.